فناوریهای شناختی| درمان اختلالهای روانی سرعت گرفت
دستگاه TMS با هدف کاهش عوارض بیماریهای عصبی و شناختی طراحی و به مرحله تجاریسازی رسیده است به طوریکه محمد محمدی مجری این محصول فناورانه عنوان میکند این دستگاه در درمان افسردگی، درد، پارکینسون، وزوز گوش، زبانپریشی و حتی اعتیاد است.
به گفته مدیرعامل شرکت مدینا طب گستر، این سامانه به صورت کامل بومی شدهاست و میتواند در موارد خاص، حسب نیازهای کاربری پزشکی سفارشیسازی شود.
درمان اختلالها
این دستگاه قابلیت رفع و کاهش انواع اضطراب و اختلالهای روانپزشکی را دارد. از این سامانه همچنین برای توانبخشی بعد از سکته مغزی نیز استفاده میشود.
این دستگاه که هماکنون به تولید صنعتی رسیده، قابل استفاده در سیستمهای درمانی و توانبخشی، روانشناسی، روانپزشکی و پژوهشگران حوزههای شناختی است. همچنانکه از این دستگاه در بیمارستانها، کلینیکهای خصوصی و دانشگاههای علوم پزشکی نیز استفاده میشود.
تنها سامانه بومی در این حوزه
این دستگاه ایرانساخت، اولین و تنهاترین سامانه کشور است که چنین وظایفی برای آن تعریف شده است. این سامانه ضمن رقابت با نمونههای مشابه و پرقدرت خارجی، در برخی موارد نظیر خروجی پروتکلهای بهروز دنیا، از آن نمونهها، جلوتر بوده و به لحاظ صرفه اقتصادی نیز حدود یکسوم قیمت آن محصولات است.
در تولید این سامانه از دانش و فناوری پایه الکترونیک، مخابرات و علوم اعصاب شناختی بهره برده شده است.
صرفهجویی بین 5/ 1 تا 4 میلیارد در هر دستگاه
بومیسازی این دستاورد، برای 9 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی داشته است. ضمن اینکه با توسعه این سامانه، نیاز به واردات خارجی این محصول که بسته به خروجیهای آن، بین 1/5 تا 4 میلیارد تومان برای هر دستگاه قیمت خورده، به حداقل ممکن کاهش پیدا خواهد کرد.
محمدی با توجه به نقش ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حمایت از این تولید ملی گفت: ستاد شناختی علاوه بر حمایت های معنوی، در بازاریابی این محصول به شرکت کمک کرد.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#17
Send to friends